Markét: AR/VR má mnohem širší využití než jen v herním průmyslu.

Dělám, co můžu

Na další snídani snídani nám svoje téma představila Markéta, která se mimo klasické UX/UI věnuje i designu pro virtuální realitu 🥽.

📈 S virtuální realitou je to teď trochu jako s počítači v 80. letech: zatím nenabízí dostatečnou uživatelskou zkušenost pro běžné uživatele a tak si hodně lidí neumí představit, že by ji běžně používali třeba k práci nebo komunikaci. Aktuální vývoj AR/VR je ale skvělou příležitostí k objevování nových interakčních principů.

🎓 AR/VR má mnohem širší využití než jen v herním průmyslu. Uplatnění nachází třeba ve vzdělávání, odborném tréninku, průmyslovém designu, architektuře, nebo zdravotnictví. A pro všechna tato odvětví bude potřeba designovat použitelné aplikace (nejen hry 🎮).🖥️ ➡️ 🥽

Když 2D designér začíná designovat pro AR/VR, učí se principy prostorového designu i nové nástroje. Markét pro začátek doporučuje především ShapesXR (něco jako „Figma pro VRko”).

Z vlastní zkušenosti nám Markét povídala o návrhu aplikace pro vzdělávání ve virtuální realitě. Společně jsme pak diskutovali o využití AR/VR v různých odvětvích.

Využili jste někdy ve vašem oboru virtuální realitu nebo to plánujete? Nebo jste někdy vyvíjeli aplikaci pro AR/VR?

#stridexl #design #uiux #arvr #team #meaningful #sustainability #responsibility

Pojďme spolu spáchat nějaké to dobro.

Stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt a my se brzy ozveme.

Odesláním souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.

Moc děkujeme za váš zájem. Brzy se ozveme.
Oooops. Něco je špatně. Nechybí vám nějaký povinný údaj?

Stride XL, s.r.o.

Sekaninova 869/3
614 00 Brno

07234783 DIČ CZ07234783