Jak přerodit ušlechtilou myšlenku v životaschopný produkt. Rychle!

Součástí každého projektu je zdolávání znalostních bariér. V některých případech se k nim přidají i bariéry komunikační. Máte skvělý nápad, ale bez know-how a erudované pomoci může být jeho transformace do životaschopného produktu nad vaše síly.

User research

Customer research

Service design

UX / UI

Web design

Co jsme společně dokázali:

Ušlechtilou myšlenku jsme transformovali v životaschopný produkt.

Pomohli jsme klientovi překonat technologickou bariéru řešení.

Cesta od nápadu k MVP (minimum viable product) trvala pouze 6 měsíců.

Kontinuálně řídíme iterace a expanzi produktu.

Dělám, co můžu

Projekt DCM – Dělám, co můžu – vznikl jako nápad tří skvělých lidí během první vlny pandemie koronaviru na jaře roku 2020. Poskytoval bezplatné psychologické konzultace pracovníkům v první linii i veřejnosti, na jejichž hlavy dopadaly obavy o zdraví a živobytí, ze stresu, osamělosti a mnohé další starosti.

Během těchto aktivit v DCM přišli na to, že český psychoterapeutický trh je velmi staromódní. Připravili a moderovali jsme workshop s cílem uchopit velký potenciál, který je v modernizaci psychoterapie ukrytý. Z workshopu vyšel jako skvělý nápad online katalog Terapie.cz s profily terapeutů, kde si klienti budou moci vyhledat a vybrat toho pravého pro své potřeby.

Terapeuti a vývojáři hledají společný jazyk

Tím měla být naše spolupráce podle původního záměru hotová. Jenže nás o pár měsíců napadlo znovu se ozvat, jak se spolku DCM v projektu daří. Z debaty vyplynulo, že jim chybí partner, který by dokázal jejich požadavky přeložit do zadání pro vývojáře.

Tak začala naše práce na Terapie.cz ve velkém stylu. Náš vstup byl důležitý ve dvou úrovních. V té první jsme vybrali technologické partnera, který celou myšlenku dokáže implementovat. Druhou úrovní byla samotná specifikace online platformy terapeutů a jejích funkcionalit.

Díky „lean“ přístupu byl portál v oficiálním provozu již 6 měsíců od první myšlenky. Terapeuti nám sami píšou, že portál funguje a přináší jim nové klienty.

Rychle ven

Od začátku jsme byli rozhodnuti pro „lean“ přístup, tedy že portál Terapie.cz vypustíme v nejkratším možném čase mezi lidi, ať si jej můžou co nejrychleji vyzkoušet. Nové funkcionality jsme pak přidávali postupně. Díky tomu byl portál v oficiálním provozu již 6 měsíců od první myšlenky. Terapeuti nám sami píšou, že portál funguje a přináší jim nové klienty.

Intenzivní práce na projektu neustále pokračují. Přidáváme vzdělávání terapeutů, B2B program pro firmy, placenou verzi portálu a další žádané funkce. Neskromné mety jsou i před námi: virtuální asistentka, chat terapie… Aktuálně se v našem katalogu nachází přes 130 terapeutů a další přibývají. Prostřednictvím portálu se měsíčně dostane pomoci vyšším desítkám klientů, kteří absolvují stovky sezení.

Hledá se nový produkt

Srdeční záležitost

Na začátku projektu jsme měli být těmi, kteří vezmou požadavky terapeutů a transformují je do smysluplného zadání pro vývojáře. Dnes se staráme o to, aby se portál Terapie.cz dále rozvíjel a vyplňoval mezery v moderní formě psychoterapie. Do projektu jsme vstoupili jako partner a investujeme do něj vlastní prostředky, energii a know-how. Stal se naší srdcovkou, protože v tom, co má lidem přinášet, vidíme hlubší smysl.

Máte skvělý nápad a nevíte, jak z něj udělat životaschopný produkt? Nevěříte si v technické, organizační či jiné oblasti? Rádi se na to podíváme s vámi.

Pojďme spolu spáchat nějaké to dobro.

Stačí, když nám na sebe zanecháte kontakt a my se brzy ozveme.

Odesláním souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů.

Moc děkujeme za váš zájem. Brzy se ozveme.
Oooops. Něco je špatně. Nechybí vám nějaký povinný údaj?

Stride XL, s.r.o.

Sekaninova 869/3
614 00 Brno

07234783 DIČ CZ07234783